• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • StumbleUpon
  • RSS

2012-06-12

Elindult az e-könyveket értékesítő magyar Book and Walk webáruház – közösségi funkciókkal


Hosszas fejlesztés után, közel másfél évvel az ötletet követően elindult a bookandwalk.hu. A 83. Ünnepi Könyvhéten elhangzott, hogy Magyarországon az e-könyvek olvasására alkalmas eszközök már igen elterjedtek, de a felhasználók csak kevés magyar elektronikus tartalom között tudnak válogatni. Ezt a hiányt pótolja a magyar Book and Walk webáruház, amely több ezer művet kínál az olvasóknak. Rengeteg ingyenes tartalommal, és bestsellerekkel indul az oldal: elektronikusan is elérhetővé váltak többek között az Ulpius-ház és az Osiris által kiadott művek nagy része, és folyamatosan bővül a már most is több ezres kínálat. Ezen túl a cég egyedi szolgáltatásaival és saját olvasó alkalmazásával teszi lehetővé, hogy közösségi élmény legyen az e-könyv olvasás.

A honlapon lehetőség van közösségi funkciók igénybevételére: ha Facebook felhasználóként regisztrálunk, megajándékozhatjuk barátunkat e-könyvvel születésnapja vagy névnapja alkalmából. Kedvenc idézetünket pedig bármikor, egyszerűen megoszthatjuk ismerőseinkkel az olvasó alkalmazások segítségével.

















A Book and Walk célja, hogy elősegítse és Magyarországon hiánypótló formában népszerűsítse az e-könyvek terjesztését, nyilatkozta Szűcs Roland, a cég vezetője. A kezdeményezést többek között olyan neves kiadók támogatják, mint az Ulpius-ház és az Osiris Kiadó, akiknek több száz elektronikus könyve is megvásárolható a webáruházban. A cég a jövőben további kiadók bevonásával szeretné bővíteni a már most több ezres kínálatát. A portál lehetőséget ad arra is, hogy egyes művek akár csak és kizárólag digitális formában jelenjenek meg, úgy, mint Fejős Éva, vagy Fábián Janka e-könyvei.

A vásárlást követően az e-könyvek szinte bármilyen platformon elérhetőek, PC-n, e-könyv olvasón, okostelefonon, táblagépen, azokat természetesen csak egyetlen alkalommal kell megvenni. Az oldalnak saját fejlesztésű webes olvasója van, illetve rendelkezik Android-os okostelefonra és táblagépre telepíthető alkalmazással. Az Apple termékeit használók pedig nemsokára az IOS olvasó kliensét is elérhetik. A rendszer szinkronizálja a kijelöléseket, megjegyzéseket, és a könyvjelzőket is. Ennek köszönhetően az olvasás többé nincs eszközhöz kötve, ha táblagépünket otthon hagytuk, a felhasználói adatok megadásával ugyanonnan folytathatjuk a történetet ahol abbahagytuk, és elérhetjük például korábbi kiemeléseinket okostelefonunkon is.

Június 15-ig a bookandwalk.hu e-könyv áruház akciós kínálatából több ezer mű közül 3 ingyen letölthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

LinkedIn + levélírás

Nevezd meg! Ne add el!

Creative Commons License Gárdos Attila "A közösségi média vállalati alkalmazásáról" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc alatt védve.