• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • StumbleUpon
  • RSS

2010-12-31

A „Világ legjobb prezentációja” - 2010


A SlideShare a világ legismertebb prezentációmegosztó közösségi oldala, ahol ingyenes regisztráció után bárki feltöltheti PowerPoint prezentációját és megoszthatja azt a közösséggel. A feltöltött anyagok oldalán a SlideShare-közösség tagjai megjegyzéseket fűzhetnek az adott prezentációval kapcsolatban, kedvenc előadás listájukhoz adhatják, e-mailen továbbíthatják az oldalhoz vezető linket vagy más módon megoszthatják, letölthetik az anyagot (ha a szerző engedélyezi), beágyazhatják pl. saját blog bejegyzésükbe, „követhetik” az adott szerzőt.

A SlideShare évente megrendezi a „Világ legjobb prezentációja” versenyt, ahol a közösség szavazatai alapján kerülnek kiválasztásra a legsikeresebb prezentációk. 2010-ben a legtöbb szavazatot a dohányzásról szóló, „SMOKE - The Convenient Truth” című előadás kapta, melyet a mai napig majd 80 ezer alkalommal tekintettek meg, 353 alkalommal osztottak meg a Twitter-en és 1016-szer a Facebook-on. A nyertes előadást az Empowered Presentations honolului design és tanácsadó cég készítette.

A második legsikeresebb prezentáció 2010-ben Jesse Desjardins PowerPoint prezentációk készítésével kapcsolatos buktatókról szóló előadása lett. A körülbelül 1 hónapja feltett prezentációt már több mint 290 ezren megnézték és majd háromezer alkalommal osztották meg a Twitter-en, Facebook-on vagy a Google Buzz-on keresztül.

A harmadik legjobb prezentáció a közösségi média üzleti felhasználásáról szóló, a Presentation Advisors által készített „Social Media for Business” című 82 oldalas előadás lett, amit eddig több mint 90 ezren néztek meg.

Az eredményeket, pl. a kategória győztesek prezentációit külön oldalon gyűjtötték egybe. Hat kategóriába lehetett nevezni az előadásokat: non-profit és kormányzati szervezetek; személyes prezentációk („About me”); technológia; üzlet; oktatás; kreatív, megszokottól eltérő „offbeat”. A kategória győztes előadások:
  1. Non-profit és kormányzati szervezetek: João Paulo Alves Maláriaellenes prezentációja nyerte ezt a kategóriát (közel 9 ezerszer tekintették meg)

  2. Személyes prezentációk („About me”): a már kihalt Bo nyelvről szóló előadás, szerző: Shantanu Adhicary (az anyagot több mint 20 ezren nézték meg)

  3. Technológia: a Kyoo Slides „Qwerty Mosnters” című előadása, amely a fiatalok mobiltelefon használati szokásairól szól (kb. 12 ezren látták eddig)

  4. Üzlet: a Project Presentation (http://www.project-presentation.com/blog/) által készített előadás arról szól, hogy hogyan mutatható be sikeresen egy projekt pl. a potenciális befektetőknek (eddig közel 24 ezren tekintették meg)

  5. Oktatás: a fent már bemutatott dohányzással foglalkozó előadás

  6. Megszokottól eltérő („Offbeat”): Betsy Streeter „A legjobb kérdés a világon” című előadása a „Mi történne, ha…” kérdésről szól (majd 10 ezren nézték meg eddig).

Mindenkinek ajánlom a SlideShare-t, aki pl. munkája miatt szokott prezentációkat készíteni ... sok hasznos ötlet, tipp leshető el. 2010 legjobbnak ítélt prezentációi itt tekinthetők meg.
 

Adatlap

Saját fotó

5 évig a Pannon GSM-ben, mint PR munkatárs, 9 évig a Pannonban és a Népszabadságban, mint internet kommunikációs szakértő dolgoztam.

LinkedIn + levélírás

Nevezd meg! Ne add el!

Creative Commons License Gárdos Attila "A közösségi média vállalati alkalmazásáról" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc alatt védve.