• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • StumbleUpon
  • RSS

2011-02-16

Az okostelefonok és a táblagépek lenyomják a PC-t?

2008-2010 között, két év alatt 20%-kal csökkent a PC-használat a Morgan Stanley jelentése szerint. A fő ok, az okostelefonok és a táblagépek elterjedése.

Forrás: SAI

A Bloomberg cikke szerint a Morgan Stanley jelentése azt jósolja, hogy 2010-2012 között a táblagépek termelése meghatszorozódhat és elérheti a 101 millió darabot, csökkentve a játékkonzolok és videójáték lejátszók, valamint a személyi számítógépek értékesítésének szintjét. A jelentés szerint a PC-k globális penetrációs szintje 75%, a notebookoké 63%, az okostelefonoké 30%, a táblagépeké pedig egyelőre csupán 3%. A tábla gépek piacának jelentős növekedése elsősorban az Apple és a Samsung számára lehet kedvező. Viszont az elkövetkező két év legnagyobb vesztese a Sony és a Nintendo lehet. A notebook gyártó vállalatok beszállítói is a vesztesek között lehetnek (pl. AMD).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Adatlap

Saját fotó

5 évig a Pannon GSM-ben, mint PR munkatárs, 9 évig a Pannonban és a Népszabadságban, mint internet kommunikációs szakértő dolgoztam.

LinkedIn + levélírás

Nevezd meg! Ne add el!

Creative Commons License Gárdos Attila "A közösségi média vállalati alkalmazásáról" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc alatt védve.