• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • StumbleUpon
  • RSS

2012-03-14

Mik a legnépszerűbb témák a jelenleg leggyorsabban növekvő közösségi médiumon, a Pinterest-en?

Alig egy hónapja írtam arról a hírről, hogy a 2010 márciusában alapított kép- és videómegosztó szolgáltatás, az amerikai Pinterest eddig soha nem látott látogatottság-növekedést generált.

A Business Insider nemrég közölt adatokat arról, hogy a már több mint 10,4 millió regisztrált, valamint 9 millió Facebook-ról átjelentkezett felhasználóval rendelkező szolgáltatáson mik a legnépszerűbb témák. Tekintettel arra, hogy a Pinterest felhasználóinak többsége nő, nem meglepő, hogy a legnépszerűbb megosztott képek/videók között találjuk az otthonnal, ételekkel/receptekkel, divattal kapcsolatos témákat

Forrás: Business Insider
Aki még nem ismeri a szolgáltatást: a Pinterest kifejezés az angol „pin-up” (falra kitűzött kép) és „interest” (érdeklődés) szavak összetétele, amely jól kifejezi a szolgáltatás lényegét: a közösségi oldalon bárki regisztrálhat és képeket vagy videókat oszthat meg (akár) egy rövid szöveg kíséretében. A megosztott képeket/videókat aztán – a közösségi oldalakon már megszokott módon – lájkolhatják, megoszthatják, kommentelhetik a felhasználók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Adatlap

Saját fotó

5 évig a Pannon GSM-ben, mint PR munkatárs, 9 évig a Pannonban és a Népszabadságban, mint internet kommunikációs szakértő dolgoztam.

LinkedIn + levélírás

Nevezd meg! Ne add el!

Creative Commons License Gárdos Attila "A közösségi média vállalati alkalmazásáról" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc alatt védve.