• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • StumbleUpon
  • RSS

2010-04-29

GlobalWebIndex: az internet- és közösségi média felhasználás globális trendjei

A közösségi média kutatásokra és tanácsadásra specializálódott angol Trendstream  GlobalWebIndex néven kutatássorozatot indított 2009-ben, melynek célja, hogy 16 nagy internetpiac működését vizsgálja, különös tekintettel a közösségi média használat trendjeire.

A jelenleg elérhető kutatási anyaguk 2009 júliusában és 2010 januárjában felvett adatok alapján a lent látható 16 ország, 16-16 ezer, 16-64 év közötti aktív internet felhasználójának felhasználási szokásait elemezte:

Az online fogyasztás „termék/szolgáltatás-skálája” és a két vizsgált időszak közötti eltérés alapján kiemelendő, hogy az első három leginkább használt online szolgáltatás a videó nézés, az elektronikus levelezés, valamint az internet banki szolgáltatások használata kiemelkedik a többi alkalmazási mód/alkalmazott szolgáltatás közül (a válaszadók több mint fele használja ezeket a szolgáltatásokat). Fél év alatt a közösségi szolgáltatások alkalmazása nőtt leginkább, és az előbb említett három szolgáltatási kör, valamint az azonnali üzenetküldő szolgáltatások után az ötödik leginkább használt alkalmazásfajtává léptek elő a közösségi alkalmazások.

A vizsgált 16 ország közül a közösségi oldalak leginkább Indiában, Brazíliában, Oroszországban, valamint az angolszász országokban (az Egyesült Királyságban, Kanadában és az USA-ban) a legsikeresebbek. Saját blogot legtöbben Kínában, Dél-Koreában, és Indiában írnak a megkérdezettek. Mikroblog alkalmazásokat (pl. Twitter) legtöbben Kínában, Indiában és Brazíliában használnak – az adott ország összes válaszadójához képest.

A megkérdezettek által leginkább használt alkalmazások közül kiemelkedik a Facebook és a LinkedIn:


Az előadásanyag itt látható:
Reblog this post [with Zemanta]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

LinkedIn + levélírás

Nevezd meg! Ne add el!

Creative Commons License Gárdos Attila "A közösségi média vállalati alkalmazásáról" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc alatt védve.