• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • StumbleUpon
  • RSS

2011-04-30

Közösségi italautomata a Pepsi-től

A Pepsi 2011. április 27-én mutatta be közösségi italautomata rendszerét (Social Vending System™), egy internetalapú, érintőképernyős italautomatát, amin keresztül a vásárló részletes információkat kaphat az adott automatában lévő termékekről, másrészt - és ez az újdonság - ajándék Pepsi terméket "küldhet" barátjának, ismerősének egy személyre szabható üzenet kíséretében.

Ki kell választani az ajándék terméket, meg kell adni a megajándékozandó személy nevét és mobilszámát, majd megszerkeszthető egy személyre szabott üzenet, sőt az automatába beépített kamerával videóüzenetet is küldhetünk a célszemélynek. A címzett egy egyedi kódot kap az üzenetben, amelynek beírásával egy hasonló közösségi italautomatán keresztül "kikérheti" az ajándékot.

A sajtóközlemény szerint az új rendszer egyik érdekes szolgáltatása az úgynevezett "Random Acts of Refreshment" (magyarul: véletlenszerű felfrissülés), amellyel egy ismeretlen embernek küldhetünk ingyen frissítőt.

A rendszer egyetlen hiányossága, hogy egyelőre még a két vezető amerikai közösségi hálózattal, a Twitterrel és a Facebookkal nincs integrálva. Azonban ez az integráció már fejlesztés alatt áll állítólag - ez egyelőre az első fejlesztési fázis.

A rendszer természetesen az adott egység készletnyilvántartását is felügyeli és üzenetben értesíti a központi elosztóegységet, ha valamely termék kifogyóban van. Az alábbi videó bemutatja a rendszer működését:




Egyébként a Coca-Cola is rendelkezik már érintőképernyős italautomatával, de azon keresztül egyelőre nem lehet még ajándékot küldeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

LinkedIn + levélírás

Nevezd meg! Ne add el!

Creative Commons License Gárdos Attila "A közösségi média vállalati alkalmazásáról" című műve Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc alatt védve.